Invalshoeken

Hij zucht en strekt zich ongegeneerd uit. Geen kans op een voorbijvliegende pup met een vlijmscherp gebitje dat van alle kanten tegelijk lijkt te komen. Heerlijk! Hij zucht nog eens diep en kijkt dan naar de bak speelgoed. Zijn mand. Zijn etensbak. De pot met kluifjes. Allemaal van hem, hem, hem. Darwin deelt niet (vrij vertaald naar Joey uit Friends). Over een paar dagen, dan komt ze terug. Niet voor één nachtje logeren, maar voor drie en misschien wel vier. Dat beseft hij nog niet. Tot dat moment geniet hij met volle teugen van het BEH*-zijn.

Ze kijkt naar de deur en houdt haar kop stil. Hoorde ze nou net De Auto Met Extra Hulp aan komen rijden? Maar nee, het geluid sterft weer weg. Ze zucht en kijkt goed om zich heen voordat ze zich uitstrekt. Gelukkig, de pup is in geen velden of wegen te bekennen. Over een paar dagen, dan is het in elk geval gedeelde smart. Dan is er een andere Beagle om zich op bot te vieren in de buurt. Een die niet zo intelligent is als zijzelf. Ze zal er wel voor zorgen dat ze het meest onbereikbare plekje voor zichzelf claimt. Tot dat moment hoopt ze er maar het beste van.

Bloemperk inspecteren (lees: molesteren) check Naast de bak met hondengrit plassen ‘omdat het kan’ check. In het koordje van zijn vest bijten check. In zijn ‘gevoelige-want-al-eerder-in-gebeten-en-nog-niet-genezen’-duim bijten check. Powernap inlassen check. Drinken uit de ‘daar-mag-je-niet-uit-drinken-want-dat-is-bah’-bak check. Grote zus die zich onbespied waant bespringen check. Gelukkig wordt het speelterrein binnenkort uitgebreid, want hier is ze nu wel zo’n beetje klaar. Ze kan niet wachten. Nog twee nachtjes slapen.

*BEH = Bewust Enig Hond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s