Typisch lokaal

IMG_2706

‘Wat is dan iets typisch uit jouw woonplaats?’, vraagt mijn collega nadat hij zijn laatste hap Bosche Bol heeft doorgeslikt. Ik denk na. Dat op zich is al geen goed teken. Natuurlijk zijn er wat lokale versnaperingen, die misschien zelfs regionaal bekend zijn. Maar niet vergelijkbaar met de reputatie van deze lekkernij. Dat gesprek speelt door mijn hoofd terwijl ik naar mijn chocolade bol kijk. Als in ‘speciaal voor mij gemaakt’! Want de bakker van het Smaakwarenhuis las mijn tekst van donderdag op Dsdays. En was op z’n zachtst gezegd ‘not amused’. Vond het bijna verraad! En dus daagde ik hem uit. Zijn oranje tompoezen zijn onweerstaanbaar. Maar een soes met chocolade glazuur maken vergt talent, kennis, kunde en een beetje geluk. Ga d’r maar aan staan. Toen ik vanochtend binnen kwam in de winkel, stonden twee breed lachende heren me op te wachten. De proef voor intimi gisteren was geslaagd. Zou nu zijn vakmanschap door het testpanel van mijn moeder, Manlief en natuurlijk mijzelf worden goedgekeurd? De spanning in de koffiehoek is voelbaar. De bollen zien er prachtig uit. Ik pak pen en papier en neem een eerste hap. Bijna vergeet ik alles om me heen. Ik dacht dat Jan de Groot de hemel vertegenwoordigde op patisseriegebied. Maar deze smaak bereikt een ander melkwegstelsel met gemak! Ik proef, slik, noteer, geniet en bewonder. Hier kan echt niets tegenop. Inderdaad, Den Bosch heeft Jan de Groot. Maar wij hebben Daniël.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s