Oliebollentest

oliebollen

‘Waar zit hier in de buurt een goede oliebollenkraam?’, vraagt mijn collega. Ik schud mijn hoofd: kom uit een andere stad. Maar ik heb wel gelijk heel veel trek in deze lekkernij, al is het ‘pas’ 30 december. Een andere collega weet raad: hier vlakbij is de ijssalon een paar dagen geopend rond de feestdagen, juist voor oliebollen. En hun ijs is spectaculair! Dat belooft dus wat voor hun oliebollen. We besluiten ter plekke om een eigen oliebollentest uit te gaan voeren. In mijn lunchpauze loop ik erheen en kom beladen met oliebollen en appelbeignets terug. Als ik de zakken uit het tasje haal, kijk ik verbaasd op. ‘Ze zijn koud!’ Hier hadden we geen rekening mee gehouden. En eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje raar: de verkoopster had er niets van gezegd en hun vitrine zag er net zo uit als die van de warme oliebollenverkoper. Niettemin: we moeten het ermee doen. Voorzichtig nemen we een hap. Kijken elkaar aan. En geven punten en commentaar. De appelbeignets smaken niet slecht, er is niet al teveel suiker gebruikt. Maar ze zijn gemaakt van bevroren appelschijven, dus waterig. De oliebol met rozijntjes is wat vettig, maar de smaak valt niet tegen. De rozijnloze variant is zoals verwacht net iets te droog, maar komt er ook met een voldoende vanaf. Eindconclusie: leuk voor een keertje, maar niet voor herhaling vatbaar. En tip van de jury om de focus vooral op ijs maken te houden. We lachen en gaan weer verder met het werk. Maar stiekum verheug ik me des te meer op morgen, als mijn moeder zelf oliebollen gaat bakken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s