Afvinken

bucketlist

Mijn lijstje met wensen, die ik wil afvinken vóórdat ik ooit het tijdelijke met het eeuwige verruil, kent eigenlijk niet zo heel veel ‘gewaagde doelen’. Een aantal activiteiten is inmiddels weggestreept: een overnachting in het Grand Hotel waar ook Bekende Mensen slapen. Het bijwonen van een 4 mei-viering op de Waalsdorpervlakte. En een boek uitgeven: van Flopperietjes zijn 98 exemplaren verkocht. Het restant voor zover nu bekend staat feitelijk gewoon ingepland. Volgend jaar gaan we de Vierdaagse van Nijmegen lopen. Als de Red Sox in de Play offs staan, gaan we een weekeindje naar Boston om een game bij te wonen. De financiën daarvoor zitten in een apart spaarpotje. En de volgende moedersweek bevat een onderdeel ‘openluchtopera bezoeken’. Eén item staat in potlood genoteerd, omdat ik er persoonlijk geen invloed op heb. Ik zou het zo waanzinnig vinden als ik een keer serieus werd benaderd door een headhunter. Normaalgesproken zijn die op zoek naar hogere of bijzondere functies. Ik ben goed in mijn vak, maar mijn dagelijkse activiteiten kun je niet echt onder die noemer plaatsen. Er is dus weinig hoop op vervulling van deze stille wens. Tot vandaag. Als ik na een overleg terug op mijn werkplek kom, zie ik een mailtje: ‘Ben jij de volgende Communicatie Expert bij onze opdrachtgever?’ Ik verwijder ‘m bijna ongezien, in de veronderstelling dat het spam is. Maar mijn Outlook-indeling staat op leesvenster. Dus vanuit mijn ooghoek zie ik in een flits ‘Beste Dorine’ en ‘jouw LinkedIn-profiel matcht perfect met de vacature-eisen’. Er is dus onderzoek naar mij gedaan en dat is positief uitgevallen. Als ik de bijlage open, blijkt het ook nog eens om een heel leuke functie te gaan met veel eigen verantwoordelijkheid. Iets dat ik in mijn huidige functie steeds meer mis. Een hoop stof tot nadenken dus. Maar voordat ik me daarover ga buigen, zet ik eerst met een dikke groene stift een vinkje. Weer een item van mijn bucketlist geschrapt! En ruimte gecreërd voor een nieuwe mooie wensdroom.

4 thoughts on “Afvinken

  1. Maarruh wat is dat voor topjob… Kan
    Je een tipje van de sluier oplichten ? Mooi als je Zo n kans krijgt.. altijd
    Even gaan oriënteren. Zou een verlies Zijn voor Interpolis maar soms moet je gewoon je gevoel volgen ..

    • @Bert ea: eens, praten kan altijd. Dus headhunter gesproken. Ze zijn op zoek naar een professioneel zwaargewicht in marketingcommunicatie die ook lekker kan bakken … 🙂 Zonder gekheid: ze waren erg enthousiast over mij. Leuk!! Ik kwam maar een punt tekort, maar dat was wel een voorwaarde: veel ervaring op de MKB-markt. Mijn kennis ligt voornamelijk op de particuliere markt. Ze willen niettemin graag in contact blijven: er is regelmatig behoefte aan ervaren krachten afkomstig uit een A-merk. En je weet maar nooit.

  2. @Bert ea: eens, praten kan altijd. Dus headhunter gesproken. Ze zijn op zoek naar een professioneel zwaargewicht in marketingcommunicatie die ook lekker kan bakken … 🙂 Zonder gekheid: ze waren erg enthousiast over mij. Leuk!! Ik kwam maar een punt tekort, maar dat was wel een voorwaarde: veel ervaring op de MKB-markt. Mijn kennis ligt voornamelijk op de particuliere markt. Ze willen niettemin graag in contact blijven: er is regelmatig behoefte aan ervaren krachten afkomstig uit een A-merk. En je weet maar nooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s