Een broertje!

Brett 2

Ze kijkt bestuderend naar het hoopje nieuw mens in het wiegje. ‘En, vind je ‘m lief?’, vraag ik terwijl ik bij haar neerhurk. Ze haalt haar schouders op. ‘Het is geen zusje.’ ‘Nee’, antwoord ik. ‘Maar een broertje is ook leuk!’ Ik som de voordelen op. Haar favoriete nichtje heeft ook een jonger broertje. Ze is stapeldol op hem. ‘En een broertje krijgt ander speelgoed dan jij hebt’, vervolg ik. ‘Daar mag jij dan vast ook mee spelen. Bovendien wil een zusje altijd jouw kleren lenen en jouw makeup. Als je niet uitkijkt, gaat ze er met je vriendje vandoor. En tante Dorine heeft ooit ook een klein broertje gekregen waar ze heel blij mee was. Daar staat hij!’ En ik wijs naar haar vader. Ze knikt begrijpend. Kijkt nog eens naar het wiegje. En zegt dan: ‘Maar het is geen zusje.’ Waarmee ze het laatste woord heeft. Hallo Brett. Wat heb je een geweldige familie uitgekozen om bij te gaan wonen!

3 thoughts on “Een broertje!

  1. Van Harte gefeliciteerd Tante Dorine!
    En Caitlyn zal nog heel wat plezier hebben aan haar broertje want ze heeft een tante met hééél veel ervaring met een broer(tje) en zij zal je vast en zeker raadplegen als het nodig is.
    Wel schattig die kinderlogica.

  2. Hoera! Hoera! Hoera!
    Gefeliciteerd allemaal. Maar wie wil er nu een broertje, ik snap dat best hoor? Doe mij maar zusjes, dochters en vrouw 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s