Vriendschap

Ze belt. Het is zo’n gekkenhuis geweest. Eigenlijk al weken! Maar vandaag was de druppel. Ze wil nog maar een ding. En dat is op de bank zitten. Liggen. Hangen. Wat dan ook, als het maar rustig, ontspannen en op de bank is. En dus niet onze wekelijkse sportavond gymnastiek in het zwembad. Het spijt haar echt. Maar we zien elkaar zaterdag toch, als we naar de bioscoop gaan. Ik wens haar sterkte toe. En zeg dat ik me verheug op de film. En het bijkletsen natuurlijk!
Ik bel. Want ik heb haar nu al zo lang niet gesproken. Volgens mij eerder maanden dan weken. Dat kan zo niet langer! Ze is het helemaal met me eens. Vriendschap moet je onderhouden. Allebei. Want anders wordt het een nostalgische variant. En dat is toch niet de bedoeling!? We grijpen gelijk de agenda en prikken een datum. Wat we gaan doen, dat zien we nog wel. Maar het wordt hoe dan ook een dagje voor haar en mij. Even de vriendschap afstoffen. Voor het te laat is.
Ze belt. We zien elkaar iets vaker dan een keer per jaar. Als het meezit. En streven ernaar om elkaar regelmatig even te spreken. Via de telefoon. Maar eens in de paar maanden is ook regelmatig. Ze vertelt over haar man en haar zoon. En ik over mijn werk en onze vakantieplannetjes dit jaar. We lachen als vanouds. Kennen elkaar al heel lang. En zullen waarschijnlijk ooit vanuit het bejaardentehuis nog contact met elkaar zoeken.
Hij mailt. Hoe het allemaal gaat. Hoewel, dat weet hij eigenlijk allang. Hij is een trouw lezer van D’s Days. Andersom is de informatie lastiger te achterhalen. Maar een mailtje af en toe houdt me toch op de hoogte van hun wel en wee. Toch binnenkort eens vragen hoe het met de adoptieplannen staat!
Vriendschap kent vele varianten. Wat is het toch mooi als je vriendschap in zoveel facetten mag ervaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s