De Fuik

Manlief kreeg van zijn vader en diens echtgenote een etentje cadeau. Voor zijn verjaardag. Zijn broer en diens partner mochten zich verheugen op eenzelfde cadeau. En omdat ze mij natuurlijk niet moederziel alleen konden laten, mocht ik ook mee. Door allerlei omstandigheden duurde het een tijdje voordat we een datum hadden gevonden waarop iedereen kon. De Fuik in Aalst werd als verjaardagenfeestlocatie gekozen. Mijn tijdelijke leidinggevende had hier al een keer lyrisch over gesproken, dus ik verheugde me er immens op. Toen de eigenaar ons verwelkomde en met name het dagmenu aanraadde, gingen we al snel overstag. Het begon met een schuimig kreeftsoepje, een amuse met gember en Hollandse garnaaltjes en een klein stukje ganzelever. Op tafel stonden miniatuurboterhammetjes met boter en ook het glas wijn smaakte naar meer. Toen kwam het eigenlijke voorgerecht: op Oosterse wijze bereidde kreeft met kikkererwtjespuree. Als tussengerecht werd op de huid gebakken wilde zeebaars geserveerd. Gevolgd door het hoofdgerecht: fazant met zuurkool. Volgens de eigenaar onvergetelijk. Het toetje kreeg hetzelfde predikaat: Luikse wafeltjes met een sabayon van Bastogne-koeken en Bastognekoek-ijs. En alsof dat nog niet genoeg was, werd bij de koffie naast de bonbonnetjes en amandelkletskoppen een chocoladebommetje, gepresenteerd als bloem, geserveerd. Zelden heb ik lekkerder en gezelliger gegeten dan gisterenavond. Ik kan je een ding vertellen: De Fuik heeft mij beslist in haar netten gevangen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s