Het Zwarte Glas

Afgelopen vrijdag besloten we de verbouwingswerkzaamheden even te onderbreken voor een bezoek aan de vorige baas van manlief. Ook hij is namelijk aan een nieuwe functie begonnen: eigenaar van een boekenhandel met antiquariaat. Het was niet alleen leuk om hem weer te spreken. De winkel ademde boeken uit. Heerlijk om je fantasie los te laten tussen al die pogingen om de wereld iets tastbaars na te laten. Terwijl hij even een klant aan informatie hielp, dwaalden wij tussen de rekken met boeken. Bij de jeugdboeken hield ik stil: mijn halve kindertijd stond daar voor me. Mary Poppins, Leni Saris, de Avontuur-serie … Alleen het boek waar ik al een aantal jaren naar op zoek ben, ontbrak ook hier. Toen de eigenaar terug kwam, vertelde ik hem dat ik alleen de titel nog wist: ‘Het Zwarte Glas’. Het verhaal kan ik bijna van a tot z navertellen, maar ik had geen idee van de naam van de schrijfster. Ooit had ik wel getracht de naam te achterhalen, maar toen was internet nog niet zo uitgebreid. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Hij dook achter de computer en na een aantal pogingen vond hij wat we zochten: Kathinka Lannoy. Helaas is het boek niet meer leverbaar. Maar wie weet heeft iemand het in de boekenkast staan en komt het vandaag of morgen op miraculeuze wijze in mijn bezit. En als jij toevallig een exemplaar weet te staan: ik houd me van harte aanbevolen!

2 thoughts on “Het Zwarte Glas

  1. Hoi Dorine, 14 jaar na dato! Mijn vrouw was ook op zoek naar Het Zwarte Glas: ik heb een exemplaar ingescand uit de Koninklijke bieb. Achteraf best een beetje moralistisch, maar wel leuk als jeugdsentiment. Als je mij je mailadres stuurt dan stuur ik je de epub.

    • Hey Hans, wat lief, dank je voor het aanbod. Ik heb het fysieke boek inmiddels in de kast, uit een verkoop van een bibliotheek. Inderdaad gedateerd maar zo leuk om te herlezen. Nogmaals dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s